Info

Stadspodden

Stadspodden från Dome of Visions är Sveriges enda podcast om hållbar stadsutveckling. Varje månad träffar Per Ankersjö intressanta politiker, forskare och opinionsbildare i Dome of Visions vid KTH i Stockholm för att dyka ner i ett tema inom hållbar stadsutveckling. Stadspodden från Dome of Visions presenteras i samarbete med NCC.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Stadspodden
2019
April


2018
December
September
June
April
March


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April


1969
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2016
May 24, 2016

Stadspodden från Dome of Visions är Sveriges främsta podcast om hållbara städer. I detta extra avsnitt berättar Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård om stadens utmaningar gällande social hållbarhet och bostadsbyggande. Hon berättar också vad hon förväntar sig av nya bostadsministern. Stadspodden från Dome of Visions presenteras i samarbete med NCC. Programledare är Per Ankersjö.

May 19, 2016

Stadspodden från Dome of Visions är Sveriges podcast om hållbar stadsutveckling. Detta är ett extra avsnitt om popup-parker med en längre intervju med Måns Herngren om Pallis 2015. En kortare variant finns i Stadspoddens avsnitt 1 om Tactical Urbanism. Här berättar Måns om vad som inspirerat honom i bl a New York och Berlin och annat som inte fanns med i originalavsnittet. Dessutom nyheter om hur Stockholms stad samarbetar med fastighetsägare om popup-parker. Stadspodden från Dome of Visions presenteras i samarbete med NCC. Programledare: Per Ankersjö.

May 8, 2016

Stadspodden är Sveriges enda podcast om hållbar stadsutveckling. Detta extraavsnitt handlar om den unika undersökningen "The Inclusive City" som mäter hur invånarna i de fyra nordiska huvudstäderna ser på sin stad. 6 av 10 i Stockholm tycker att klyftorna i staden är ett problem. En tredjedel av stockholmarna hälsar inte på sina grannar. I samtalet som handlar om allt från grannsämja till de bostadspolitiska samtalen och social housing deltar Peter Wågström, koncernchef NCC, Per Schlingmann, rådgivare och Viktoria Walldin, socialantropolog hos White Arkitekter. Stadspodden från Dome of Visions presenteras i samarbete med NCC. Programledare är Per Ankersjö.

1